Home > Paraguay > Aregua > Services > Other
Search Other Ads in Aregua 

Peer-to-peer Fundraising A Crowdfunding | WhyDonate - Aregua

(prague)

Post #: A45299434
Posted on: 06 June
Reply to: (Not Shown)
 

Před desítkami let nebylo mnoho možností. Většina neziskových organizací by chodila od dveří ke dveřím a žádala tisíce potenciálních dárců nebo svěřenských fondů o podporu. Tento vyčerpávající způsob získávání finančních prostředků se dostal do slepé uličky. Zejména nástup internetu a sdílené ekonomiky vytvořil svět příležitostí pro organizace všeho druhu.

Jedním z těchto zajímavých trendů je alternativní financování, z něhož nejčastěji využíváme crowdfunding a peer-to-peer fundraising. Mnoho lidí používá tyto pojmy zaměnitelně, a přestože jsou si jistě podobné, jedná se o dvě odlišné techniky fundraisingu. Tato nejasnost kolem crowdfundingu a peer-to-peer fundraisingu z něj dělá poněkud složité téma.

Zaregistrujte se na WhyDonate Donation Website a začněte svou crowdfundingovou cestu hned teď!


Co Je Crowdfunding?

Samotný termín je v podstatě srozumitelný – crowdfunding je získávání finančních prostředků od davu. Při crowdfundingu většina lidí přispívá menšími částkami, například 5, 10, 50 nebo 100 eur, nebo přispívá na konkrétní projekt či věc. Crowdfunding se stal velmi populárním díky nárůstu vhodných online platforem pro získávání finančních prostředků. Nyní ji využívají jednotlivci, firmy i neziskové organizace k získávání peněz.



Jak Mohu Získat Peníze Na Osobní Účely?

Lidé po celém světě využívají crowdfunding prostřednictvím online platforem pro sběr finančních prostředků z mnoha důvodů, například na zdravotní péči, peníze na vysokou školu, misijní cesty a spoustu dalších projektů, nápadů a iniciativ. Uveďme si příklad, jak může jednotlivec využít crowdfunding ke sběru darů.

Představme si, že by Amy chtěla získat peníze na zaplacení svého magisterského studia na univerzitě. Amy založí kampaň na libovolné webové stránce s žádostí o dary. Kampaň má datum ukončení, finanční cíl a popis toho, proč a na co Amy peníze vybírá.

Následně sdílí svou online kampaň na sociálních sítích, jako je Facebook a Twitter, a posílá e-maily svým přátelům a rodině. Její přátelé a rodina pak přispějí na její kampaň, zanechají jí vzkaz podpory a sdílejí ho se svými sítěmi. Amy udržuje všechny v obraze sdílením zpráv, fotografií a videí.

To je v kostce crowdfunding. U neziskových organizací a společností je však tento proces intenzivnější.



 

Co Je Peer-To-Peer Fundraising?

Peer-to-peer fundraising podporuje příznivce charitativní nebo neziskové organizace v individuálním získávání peněz. Je to tak trochu podkategorie crowdfundingu.

Namísto jedné hlavní crowdfundingové stránky, na kterou přispívají všichni, budete mít více individuálních stránek s peer-to-peer fundraisingem, které budou jednotliví lidé sdílet se svými sítěmi. Všechny vybrané peníze na konci obdrží nezisková organizace.

Na rozdíl od crowdfundingu, který využívají jednotlivci, firmy i neziskové organizace, peer-to-peer kampaně obvykle využívají pouze neziskové organizace.

Tato strategie využívá síť stávajících dárců k tomu, aby podporovatelé kontaktovali rodinu, přátele, kolegy a vrstevníky a požádali je o příspěvek. Peer-to-peer fundraising je účinný, protože staví na stávajících vztazích, využívá stávající dárce neziskových organizací a vytváří sociální důkaz.

Lidé jsou více nakloněni důvěřovat publikaci, kterou sdílí jejich přítel nebo člen rodiny. Ve většině případů je peer-to-peer fundraising spojen s akcí, jako je například pochod nebo maraton.



Jaký Je Rozdíl Mezi Crowdfundingem A Peer-To-Peer Kampaněmi?

Obě techniky fundraisingu jsou vynikající a účinné způsoby získávání peněz. Který z nich si vyberete, závisí do značné míry na zdrojích, které má vaše nezisková organizace k dispozici. Crowdfunding je dostupnější než peer-to-peer kampaně, protože potřebujete pouze jednu darovací webovou stránku.

Propagace této stránky mezi vašimi dárci a příznivci však vyžaduje investici času a energie. Peer-to-peer fundraising je složitější a vyžaduje více času a plánování. Abyste mohli získat finanční prostředky, musíte najít své příznivce a zajistit školení.

Kromě toho by jim měla být k dispozici stálá podpora. Protože však peer-to-peer fundraising je exponenciální, protože všechny jednotlivé kampaně vaší podpory mají vlnový efekt a přivedou vám více dárců, může vám přinést větší zviditelnění a získat více peněz než crowdfundingová kampaň.

Peer-to-peer akce vyžadují více času na plánování, realizaci a přímé zapojení účastníků než crowdfundingové kampaně. Přesto může být výsledek neuvěřitelný.

Na platformě pro fundraising můžete dělat obojí. WhyDonate s maximální lehkostí. Služba WhyDonate je vybavena určitými nástroji pro fundraising, které umožňují přizpůsobit jednotlivé stránky kampaně pro osobní kampaně. WhyDonate je nejen skvělou platformou pro crowdfunding a peer-to-peer, ale také komplexním řešením pro správu osobních fundraisingových stránek a funguje jako platforma pro správu dárců.

Vyberte Crowdfund, Pokud:

  • Máte malou týmovou fundraisingovou kampaň

  • Máte hodně sledujících na svých sociálních sítích.

  • Chcete to mít jednoduché

  • Nemáte moc času

  • Máte cíl pro sbírku na určitý účel nebo kampaň.

Jaké Jsou Výhody Peer-To-Peer Fundraising?

  • Máte dostatek zaměstnanců na podporu fundraisingové kampaně.

  • Můžete se spolehnout na věrnou skupinu příznivců a fanoušků.

  • Máte čas na naplánování a realizaci kampaně.

  • Máte tým, který je obeznámen s používáním online nástrojů.

  • Máte zavedený dobrý proces pro udržení dárců.



Jak Zahájit Peer-To-Peer Fundraiser?

Ať už se rozhodnete pro peer-to-peer fundraising nebo crowdfunding, vždy byste měli mít na paměti následující klíčové prvky:

  • Cíle
    Cíle budou pro každou organizaci jiné, ale vždy by měly být realistické a dosažitelné.

  • Opakované Dary
    Hledejte příznivce, kteří pravidelně přispívají vaší organizaci, kteří se účastní vašich dobrovolnických dnů a kteří se účastní vašich fundraisingových akcí. To jsou vaše nejlepší možnosti pro peer-to-peer fundraising. Pokud se rozhodnete pro crowdfundingovou kampaň, musíte být transparentní ohledně své marketingové strategie.

  • Branding
    Ujistěte se, že jste si vytvořili a spustili značkové webové stránky pro crowdfunding. Dárci mají větší sklon důvěřovat webovým stránkám s oficiální značkou a přispívat na ně. Budete muset připravit značkové materiály, které zašlete jednotlivým fundraiserům pro peer-to-peer fundraisingovou kampaň.

  • Obrázky A Videa
    Zajímavá a poutavá videa a obrázky přilákají lidi na vaši stránku a udrží je tam.

  • Sociální Média
    Obě techniky fundraisingu se spoléhají na distribuci na platformách sociálních médií, takže musíte zajistit, aby dárci mohli o vaší kampani říct svým přátelům. Vytvořit písemné šablony a materiály, které lze použít.

  • Aktualizace
    Ujistěte se, že neustále zveřejňujete aktualizace o své kampani. Ukazuje vaše úsilí o získávání finančních prostředků a vaši angažovanost ve fundraisingové kampani.

  • Buďte Vděční
    Jakmile dosáhnete svých cílů v oblasti fundraisingu, je čas poděkovat dárcům za jejich příspěvky a vašim podporovatelům za jejich tvrdou práci.



Crowdfunding A Peer-To-Peer Fundraising – Podobnosti

  • Obě tyto formy financování jsou alternativní.

  • Obě organizace obvykle dostávají více (menších) darů namísto několika velkých darů.

  • Jak crowdfundingové, tak peer-to-peer kampaně vyžadují specializované fundraisingové nástroje a technologie.

  • Crowdfunding Vs. Peer-To-Peer Fundraising: Rozdíly

  • Zatímco crowdfunding se obvykle odehrává na jedné webové stránce, peer-to-peer fundraising lze provádět na více webových stránkách, kde lze kampaň sdílet a propagovat.

  • Jednotlivci, firmy i neziskové organizace se mohou rozhodnout pro crowdfunding, aby získali peníze na konkrétní cíl. Neziskové organizace a organizace se rozhodnou pro peer-to-peer fundraising tím, že do procesu zapojí své příznivce.

  • Velké crowdfundingové platformy nabízejí akční platformy pro pořádání crowdfundingových kampaní. Neziskové organizace obvykle používají pro vzájemné získávání finančních prostředků své vlastní webové stránky.

  • Crowdfunding může mít větší kontrolu nad sdělením a konzistencí značky.



  • Závěr

    Jak crowdfunding, tak vzájemné získávání prostředků prostřednictvím akčních platforem jsou užitečné techniky získávání prostředků pro neziskové organizace. Obě mají své výhody i nevýhody, ale obě mohou přinést vynikající výsledky. Na základě analýzy vašich cílů, zdrojů a publika se můžete rozhodnout, která platforma bude nejlépe vyhovovat vaší individuální situaci!

    Doufáme, že vám tento článek pomohl a informoval vás o rozdílech a podobnostech mezi crowdfundingem a peer-to-peer fundraisingem. Měla by vám pomoci rozhodnout se pro nejlepší variantu pro vaši organizaci, abyste mohli zahájit úspěšnou strategii fundraisingu pro vaši kampaň!

    Pokud vás zajímají další rady, tipy, triky a zdroje o fundraisingu pro neziskové organizace, podívejte se na náš nejnovější blog o neziskových organizacích zde.

    Pro informaci: https://whydonate.com/cs/blog/peer-to-peer-fundraising-crowdfunding/


    Keywords; #Fundraising, #Crowdfunding, #online_sbírka_peněz, #fundraising_neziskových_organizací, #crowdfunding_platformy, #charitativní_organizace, #získávání_finančních_prostředků, #crowdfundingovou_kampaň, #crowdfundingové_platformy, #fundraising_pro_neziskové_organizace, #finanční_prostředky


    Advertisements






    It is NOT ok to contact this poster with commercial interests.

    107 Visits


    Ad Detail: Peer-to-peer Fundraising A Crowdfunding | WhyDonate

    You are viewing "Peer-to-peer Fundraising A Crowdfunding | WhyDonate" classified Ad. This free Ad is placed in Aregua Other category.

    Similar Ads
    WhyDonate: Osobní Crowdfundování a Dobročinné Sbírání Financí
    Deal locally to avoid scams and frauds!
    Avoid sending money to unknown persons. Muamat.com is not involved in any transaction between members and take no responsibility of any kind of loss or damage.


    BACK