Home > Paraguay > Aregua > Services > Other
Search Other Ads in Aregua 

9 Tipů Pro Dobrý Fundraisingu E-Maily - Aregua

(prague)

Post #: A45213325
Posted on: 17 April
Reply to: (Not Shown)
 

Neziskové organizace oslovují více lidí prostřednictvím digitálních kanálů než kdykoli předtím. Někteří odborníci sice rychle prohlásili, že e-mailové kampaně na získávání finančních prostředků mají v době rozmachu sociálních médií svá nejlepší léta za sebou, údaje však hovoří o opaku.

Fungují Fundraisingu E-Maily?

Zatímco příjmy z e-mailů v roce 2017 vzrostly o 24 % a tvořily 28 % všech online darů, míra otevřených e-mailů a míra prokliků v případě fundraisingu a veřejné podpory klesla. Realita toho, jak se mohou neziskovky posunout dál, je však komplikovaná. Fundraisingové e-maily je těžké dostat „správně“. A to, co je „dobré“, se může nakonec značně lišit, pokud jde o zisk a segmenty publika.


Proč Byste Si Měli Vybrat E-Mailové Fundraising?

A. Jsou Přístupné/Cenově Dostupné

E-mailový marketing je obecně zdarma pro menší neziskové organizace (nebo neziskové organizace s menšími seznamy e-mailů). I když se váš e-mailový seznam zvětšuje, e-mailový marketing zůstává velmi efektivní z hlediska nákladů, zejména ve srovnání s jinými metodami fundraisingu (např. fundraisingovými akcemi).

E-mailový marketing je nejlepší marketing s návratností investic 4400 %, což znamená, že za každý vynaložený dolar se získá 44 dolarů.

B. Snadno Se Přepravují A Poskytují Rychlé Výsledky

Nejoblíbenější služby e-mailového marketingu jsou poměrně intuitivní a jednoduché – většina z nich nevyžaduje znalost ani jediného řádku kódu. Díky profesionálně navrženým šablonám, funkcím kopírování a vkládání a dalším snadno použitelným editorům je odesílání e-mailů snadnější než kdykoli předtím.

Jedním z hlavních konceptů e-mailového fundraisingu je jeho rychlé doručení. Vaše nezisková organizace může získat zákazníky, dárce, příznivce a dobrovolníky rychleji než jakoukoli jinou metodou.

C. Jsou Všestranné

E-maily jsou vynikajícím nástrojem pro online fundraising, poskytování informací, mobilizaci dobrovolníků, propagaci volných pracovních míst a zviditelnění.


Jak Psát Učinné E-Maily Pro Fundraising?

Neexistuje žádný jednoduchý vzorec pro psaní fundraisingových e-mailů, které zaručí úspěch, ale shrnuli jsme naše nejlepší tipy pro psaní ukázkových e-mailů, které mají dobrou šanci:


1. Seřaďte Svou Databázi

Segmentací dárců a cílením e-mailového marketingu na různé segmenty můžete zvýšit retenci dárců a dárcovství.

Existuje několik způsobů, jak můžete segmentovat své dárce. Některé z nejběžnějších segmentů jsou věk, velikost daru, datum posledního darování a frekvence darování.

Klasifikace dárců je primárně zaměřena na poskytování relevantního obsahu menším skupinám dárců. Zabraňuje vašim dárcům zažít frustrující pocit, že váš obsah a komunikace pro ně nejsou osobně relevantní.

Segmentace dárců vám umožňuje přizpůsobit tón a informace a povzbudit vaše dárce, aby se zapojili do vaší neziskové organizace způsobem, který jim vyhovuje. Dárce, který v uplynulých měsících a letech opakovaně přispíval vaší organizaci, by měl obdržet jiný e-mail než ten, který se právě přihlásil do vašeho e-mailového seznamu.

Segmentace také pomáhá budovat důvěru a umožňuje vaší neziskové organizaci využívat data ke strategickému růstu vašich darů. Přitom byste měli také zajistit, aby každý odběratel e-mailu výslovně souhlasil se zařazením do vašeho seznamu (ověřený opt-in), a měli byste aktualizovat podmínky používání a zásady ochrany osobních údajů. Po odeslání e-mailových zpravodajů nebo e-mailových kampaní zkontrolujte své měkké a tvrdé odrazy. Pokud zaznamenáváte velké množství opuštění nebo pokud je vaše míra otevření a prokliku nízká, měli byste přehodnotit svůj e-mailový seznam.


2. Vytvořte Silný Předmět

35 % příjemců e-mailu otevře e-mail na základě předmětu.

Skvělý fundraisingový e-mail není ve skutečnosti tak skvělý, pokud není otevřen. Proto je nezbytné vytvořit předmět, díky kterému budou vaše e-maily ve vaší doručené poště vynikat.

Zde je několik tipů, jak zlepšit předmět vašich fundraisingových e-mailů:

  • Předmět udržujte krátký, nejlépe 4–15 znaků.

  • Vytvořte pocit naléhavosti pomocí slov jako „naléhavé“ a „důležité“.

  • Udržujte to přesné. I když můžete být nepochybně velmi kreativní s předměty, měly by se vždy týkat obsahu e-mailu. Zavádějící řádky předmětu nejsou povoleny a v některých zemích jsou dokonce zakázány.

  • Zaujměte své čtenáře nebo se na něco zeptejte – může to pomoci zvýšit vaši otevřenost.

  • Zkuste přizpůsobit řádek předmětu pomocí křestního jména kontaktu.

  • Zahrnuje jméno odesílatele.

  • Testujte v různé dny a časy dne a nezapomeňte udělat spoustu A/B testování, abyste zjistili, co funguje nejlépe, vytvořením několika vzorových e-mailů s fundraisingem.

  • Snažte se vyhnout slovu „my“. „My“ je entita bez tváře a „já“ je osoba, která chce mluvit s „ty“ a „já“.

  • Používejte rýmy, seznamy, aliterace a další. Tyto fungují dobře. Ale především myslete na něco jiného a buďte kreativní.

Tip odborníka:

MailChimp zjistil, že následující slova jsou pro otevřené sazby hrozná:

  • Podpora

  • Připomínka

  • Procentní sleva


3. Ujistěte Se, Ze Máte Správný Formát

Naše pozornost je stále kratší a kratší. Velmi málo lidí čte dlouhé, dlouhé e-maily, i když jsou skvělé. Většina lidí obsah přelétne. Navíc doba, kterou průměrný uživatel potřebuje k tomu, aby se rozhodl, je 50 milisekund – tedy ani ne celá sekunda!

Kromě toho je důležitost dobře naformátovaných e-mailů významnější než kdy dříve, protože stále více uživatelů přechází na mobilní telefony. Více než polovina e-mailů se čte na mobilním zařízení. A některé studie dokonce tvrdí, že toto číslo je ještě vyšší.

Zde je několik tipů, jak správně formátovat ukázky fundraisingových e-mailů:

  • Buďte struční, jen několik odstavců – nejlépe dva nebo tři.

  • Omezte odstavce na 2-3 věty.

  • Zvolte popisné nadpisy a podnadpisy s aktivními slovesy a živými podstatnými jmény. Ty upoutají pozornost vašich příznivců a povzbudí je, aby si text skutečně přečetli.

  • Pečlivě vytvořte zprávu v ukázkovém úryvku.

  • Ujistěte se, že ukázka e-mailu pro fundraising vypadá dobře na obrazovkách mobilních zařízení – text by měl být dostatečně velký, aby se dal rychle přečíst, a všechny odkazy by měly být snadno kliknutelné.

  • Ujistěte se, že váš e-mail pro fundraising není přeplněný a že jeho části jsou obklopeny dostatečným prostorem.

  • Vyberte si jedno písmo a držte se ho.

  • Omezte se na tři barvy, pozadí nechte světlé a barvy používejte pouze jako akcenty.

  • V ukázkách e-mailů pro fundraising používejte velké a odvážné obrázky, které okamžitě zaujmou a přesvědčí vaše kontakty.

  • V záhlaví e-mailu vždy uvádějte logo své organizace.

  • V zápatí uveďte kontaktní údaje vaší organizace a možnost odhlášení.

Tip odborníka:

Ujistěte se, že je vaše darovací stránka optimalizovaná pro mobilní zařízení, aby se dárci nemuseli potýkat se složitým a obtížně použitelným formulářem.


4. Vyprávějte Poutavý Příběh

Dobrý příběh je často základem úspěšného fundraisingového e-mailu. Lidé jsou „naprogramováni“ reagovat na příběhy.

Příběhy hrály v lidských dějinách vždy zásadní roli. Po tisíce let používáme příběhy k předávání znalostí, učení, sdílení zkušeností a navazování kontaktů s ostatními.

Výzkum na Stanfordově univerzitě zjistil, že si informace lépe zapamatujeme, pokud jsou sdělovány jako součást příběhu (až 22krát lépe než samotná fakta).

Nejenže si příběhy pamatujeme lépe než fakta, ale také v nás vyvolávají emoce a nutí nás jednat. Proto je vyprávění příběhů neuvěřitelně mocným nástrojem pro neziskové organizace, které samozřejmě nemají o poutavé příběhy nouzi. Vyprávění příběhů umožní čtenáři nahlédnout do vašeho světa a připomene mu, proč je vaše poslání tak důležité.

Zde je několik způsobů, jak můžete v e-mailu o fundraisingu vyprávět příběhy:

– Vyprávějte příběh, který zahřeje u srdce. Zde je příklad takového Charita příběh: voda.

– Využijte hlavního hrdinu, protagonistu. Je snazší navázat kontakt s člověkem, který má jméno, než s anonymní skupinou lidí (např. chudí lidé v Somálsku).

– Používejte jednoduchý, lidský jazyk. Vyhněte se žargonu.

– Shromážděte přesvědčivé vizuální materiály pro ukázky fundraisingových e-mailů, které odpovídají příběhu.

– Vyprávějte příběhy, které přímo odrážejí dopad příspěvků vašich dárců. Řekněte jim přesně, jak budou peníze použity a jaký bude výsledek jejich daru.

– Veďte čtenáře po emocionální cestě příběhu.

– Vykreslete svými slovy mentální obraz a působte na všechny smysly. Zrcadlíme zkušenosti druhých, ať už je vidíme, slyšíme nebo čteme.

– Ujistěte se, že váš e-mail odpovídá na otázky: Proč by mě to mělo zajímat? Jak může můj dar pomoci? Co chcete, abych udělal/jak vám mohu pomoci?

– Zaměřte se na konkrétní program nebo iniciativu. Nezahrnujte do jednoho e-mailu informace o všem, co děláte.



5. Použijte Jedinou Výzvu K Akci

Použití jediné výzvy k akci neznamená, že se v e-mailu zeptáte pouze jednou. Mnozí odborníci na fundraisingu dokonce doporučují, aby se čtenáři ptali třikrát. Nepleťte však čtenáře. Pokud je vaším cílem získat finanční prostředky, nežádejte své čtenáře, aby se přihlásili na akci, stali se dobrovolníky a četli váš blog.

Ptejte se různými způsoby.

Do e-mailu můžete například přidat výrazné tlačítko „darovat“, které čtenáře přesměruje na vaši darovací stránku nebo na ni odkáže.

Navíc nechcete, aby si příjemci přečetli váš e-mail o fundraisingu a přemýšleli, o čem to celé je. Nechoďte kolem horké kaše a položte svou otázku pokud možno v prvních dvou odstavcích. Pokud budete čekat příliš dlouho, mnoho vašich čtenářů jednoduše přejde k následujícímu e-mailu ve své schránce.

Tip odborníka:

Výsledky 42 studií zkombinovaných v metaanalýzy více než 22 000 účastníků ukázal, že pokud dáte lidem možnost volby, zda nechtějí darovat, šance, že darují, se téměř zdvojnásobí. Požádejte čtenáře, aby přispěli, a přidejte variantu následující věty: „Ale můžete si svobodně vybrat.“


6. Ukázat Hmatatelný Dopad

Vytvoření příběhu a emocionálního příběhu zahrnuje:

  • Představení problému čtenářům (případně prostřednictvím příběhu jedné osoby).

  • Řešení (pravděpodobně služba vaší organizace).

  • Vyzvat je, aby se podíleli na řešení (výzva k akci).

Abyste čtenáře skutečně přiměli k darování, je nutné jasně ukázat, jak jejich dary přispějí ke změně. Propojte výši darů s konkrétními výsledky.

Mileniálové s velkou pravděpodobností nebo pravděpodobně přestanou přispívat, pokud nevědí, zda má jejich dar nějaký dopad (78 %), pokud organizace žádá o podporu příliš často (73 %) nebo pokud k organizaci necítí osobní vztah (72 %).

Chcete-li své dárce motivovat, ukažte jim na konkrétních příkladech, čeho mohou svými dary dosáhnout. Ukažte jim, že 50 dolarů může pomoci nakoupit školní potřeby pro studenta z rodiny s nízkými příjmy nebo že 200 dolarů zajistí materiál potřebný k uspořádání úklidu řeky.


7. Vytvoření Efektivního Závěru

Jednou z největších výzev při psaní účinných fundraisingových e-mailů je tón.

Může být velmi obtížné najít rovnováhu mezi podrobným popisem důsledků nečinnosti (např. „Bez darů, jako je ten váš, bude žít více dětí bez jídla a čisté vody.“), který může vyvolat pocity viny a může čtenáře odradit od darování, a pozitivním a povzbudivým tónem.

Dárcům předem poděkujte a zopakujte jim, proč je jejich příspěvek důležitý.

Během uzávěrky se snažte obzvlášť přesvědčivě vysvětlit, proč žádáte o dary. Nyní je čas se s dárcem skutečně spojit a sladit.


8. Usnadněte Darování

Vzhledem k tomu, že hlavním účelem e-mailu pro fundraisingu je získat finanční prostředky, je nezbytné, aby vaši čtenáři přispěli. I kdyby byl váš e-mail perfektně zpracovaný a vaše výzva k akci byla inspirativní a přesvědčivá, pokud se vašim čtenářům bude zdát vaše výzva k akci a proces darování složitý nebo matoucí, ztratíte je. Pokud je těžké web přečíst a pracovat s ním, natož na něj přispět, uživatelé to vzdají ještě dříve, než začnou.

Pomocí online dárcovského systému, jako je např WhyDonate, zaručíte svým dárcům bezproblémový a optimalizovaný systém darování – výsledkem bude více darů. Darovací stránky WhyDonate jsou jednoduché, krásné a plně přizpůsobitelné. Jako systém je WhyDonate bezpečný a mnohem levnější než jiné nástroje na trhu. WhyDonate nabízí mnoho dalších funkcí, které vám mohou pomoci získat více peněz pro vaši neziskovou organizaci. Zde je několik z nich:

  • Navrhované částky darů s popisem, aby se dárci cítili dobře, protože vědí, na co přispějí.

  • Vhodné dárcovská platforma program pro zaměstnavatele.

  • Možnosti opakovaných darů. Umístěte do formuláře možnost opakovaného darování, abyste zaznamenali vyšší míru udržení příspěvků.

  • Optimalizace pro stolní počítače, mobilní telefony a tablety.

  • Přijímejte dary na své stránce na Facebooku.

  • Darování‘ teploměr‘ abyste podpořili další dárcovství.

  • Více platebních bran (iDeal, kreditní karta, PayPal a mnoho dalších platebních metod).

A mnoho dalšího!

Tip odborníka:

Poskytnutí možnosti dárcům zaregistrovat se do programu opakovaných darů je skvělým způsobem, jak zvýšit počet darů. Pomáhá také vaší neziskové organizaci vytvářet lepší finanční prognózy a odpovídajícím způsobem plánovat.


9. Monitorování A Vyhodnocování E-Mailů

Odeslání e-mailu pro fundraising je jen polovina práce. Stejně důležité je i to, co bude následovat.

Pokud chcete vědět, zda jsou vaše fundraisingové e-maily úspěšné a na čem je třeba zapracovat, abyste zvýšili jejich efektivitu, je nezbytné sledovat některé základní klíčové ukazatele výkonnosti (KPI).

Zde je několik klíčových ukazatelů výkonnosti, které je třeba sledovat:

  • Míra doručení (procento e-mailů, které dorazí do cíle);

  • Míra odhlášení (procento příjemců, kteří se z vašeho mailing listu odhlásili).

  • Míra otevření (procento příjemců, kteří otevřeli e-mail od vaší organizace).

  • Míra prokliku (procento příjemců, kteří kliknou na odkaz umístěný v e-mailu).

  • Míra konverze (bez ohledu na to, zda osoba po kliknutí na odkaz v e-mailu dokončila akci). V případě e-mailů pro fundraising se obvykle jedná o dar).

Pokud vás zajímají další digitální KPI, které by vaše nezisková organizace měla sledovat, klikněte zde a přečtěte si náš článek.


Tip odborníka:

Nezapomeňte za dary poděkovat. Dáváte tím najevo, že si vaše organizace váží podpory dárců a že si jich váží bez ohledu na okolnosti. Existuje mnoho způsobů, jak dárcům po poskytnutí daru poděkovat:

  • Zaslání následného děkovného e-mailu;

  • Pošlete pěkné poděkování;

  • Upozorněte na jednoho nebo více svých dárců na sociálních sítích;

  • Pozvěte dárce na speciální akci nebo mu předejte dárek.


Šablona E-Mailu Pro Fundraising

 

Předmět: Zpracování informací o projektu, který se uskutečnil v roce 2012, a o jeho výsledcích: Podpořte [Organisation/Cause] a mějte pozitivní dopad!

Vážení [Supporter’s Name],

Doufáme, že vám tento e-mail přijde v dobré náladě. Protože jste vysoce ceněným členem komunity, oslovili jsme vás, abychom vás požádali o podporu pro [Organizace/Příčina]. Tato věc může výrazně změnit a zanechat trvalou stopu v životě lidí.

Ve společnosti [Jméno společnosti], jsme velmi oddáni tomu, co děláme, tj. [give a detailed overview about your organisation or the cause you wish to seek support for]. Pevně věříme, že když se postavíme na vlastní nohy, můžeme výrazně změnit životy lidí v nouzi.

Samotná práce na tomto úkolu však může být docela náročná. Naše organizace je závislá na štědrosti laskavých lidí, jako jste vy. Podáním ruky můžeme všichni kráčet vstříc lepší budoucnosti. I s malým příspěvkem můžete přinést významnou změnu a pomoci nám pokračovat v tom, co děláme.

[Popište, kde budou finanční prostředky použity, a napište o některých úspěšných příbězích a o tom, jak pozitivně ovlivnily životy lidí. Můžete také vyzdvihnout některý z vašich úspěchů].

Nezapomeňte, že všechny dary jsou odečitatelné od daní a my vám vystavíme potvrzení o jejich přijetí.

Vaše dnešní podpora nám může pomoci dosáhnout pozitivní změny a zlepšit životy těch, kteří to potřebují. Společně můžeme dosáhnout skutečné změny a vytvořit lepší budoucnost pro všechny.

Děkujeme, že jste zvážili naši žádost, a jsme vděční za vaši trvalou podporu.

Srdečné pozdravy,

[Tvé jméno]

[Váš titul/pozice]

[Organizace/Příčina]

[Kontaktní informace]


Závěr

Vytvoření účinného e-mailu pro fundraising je náročná práce. Segmentace publika, výběr správných sdělení pro jednotlivé skupiny, výběr správných obrázků, použití nejlepších slov a správný tón – je toho tolik, co je třeba zvážit.

Zavedení profesionálních postupů a tipů, o které jsme se podělili výše, sice může vaši organizaci přivést na správnou cestu, ale ve skutečnosti neexistuje žádný skutečný recept na dokonalý e-mail pro fundraising. Každý dárce je jiný a každá situace je jedinečná. Nezapomeňte, že je naprosto nezbytné otestovat každý tip a podle toho aktualizovat strategii e-mailového fundraisingu. Jedině opakováním tohoto procesu zjistíte, co je pro vaši neziskovou organizaci skutečně nejlepší.

Další tipy naleznete v naší nejnovější a nejoblíbenější blogy neziskových organizací. abyste měli přehled o nejnovějších informacích a nástrojích pro neziskový sektor.



Pro informaci: https://whydonate.com/cs/blog/fundraisingu-email/



Keywords; #Fundraising,#český_crowdfunding,#crowdfunding_platformy,#charitativní_organizace, #fundraising_cz,#české_neziskové_organizace,#získávání_finančních-prostředků,#Crowdfunding,#crowdfundingovou_kampaň,#crowdfundingové_platformy,#fundraising_pro_neziskové_organizace,#finanční_prostředky


Advertisements






It is NOT ok to contact this poster with commercial interests.

113 Visits


Ad Detail: 9 Tipů Pro Dobrý Fundraisingu E-Maily

You are viewing "9 Tipů Pro Dobrý Fundraisingu E-Maily" classified Ad. This free Ad is placed in Aregua Other category.

Similar Ads
9 Tipů Pro Dobrý Fundraisingu Email | WhyDonate
9 Tipů Pro Dobrý Fundraisingu E-Maily
Deal locally to avoid scams and frauds!
Avoid sending money to unknown persons. Muamat.com is not involved in any transaction between members and take no responsibility of any kind of loss or damage.


BACK