Home > Paraguay > Aregua > Services > Other
Search Other Ads in Aregua 

Jak Získat Sponzory Pro Neziskové Organizace - Aregua

(prague)

Post #: A45186622
Posted on: 01 April
Reply to: (Use contact form below)
 

Pro neziskové organizace může být hledání sponzorů a rozhodování o modelu financování jejich organizace jedním z nejnáročnějších úkolů. Každá organizace potřebuje peníze, aby se udržela nad vodou, a neziskové organizace samozřejmě nejsou výjimkou. Peníze jsou častým tématem rozhovorů mezi profesionály z neziskových organizací a diskuse o hledání sponzorů jsou v době ekonomické nestability ještě vášnivější.

Začněte svou cestu Začněte svou ještě dnes a sledujte, jak vaše kampaň vzkvétá díky podpoře, kterou si zaslouží!


Jak Získat Dárce A Sponzory?

Na jedné straně je na výběr z více modelů financování, což může způsobit zmatek. Na druhou stranu se některé neziskové organizace mohou cítit méně „flexibilní“ a omezené ve svých možnostech. Aby to bylo ještě náročnější, mnoho profesionálních neziskových organizací se zdráhá zaměřit své úsilí na získávání finančních prostředků a hledání sponzorů, což posiluje mylnou představu, že hledání peněz je nějakým způsobem „špatné“.

Protože se jedná o složité téma, připravili jsme pro vás seznam šesti hlavních zdrojů financování neziskových organizací, které byste mohli zvážit.

Jak Získat Sponzory Pro Neziskové Organizace


Nejlepší Nápady Na Sponzoring Charitativních Akcí Pro Neziskové Organizace

1. Individuální Dary

71 % všech darů neziskovým organizacím pochází od jednotlivců.

Individuální dárci jsou skvělou možností, jak získat sponzorské dary pro neziskové organizace, protože mohou přispívat jednorázově nebo opakovaně. Přispívají také různými způsoby: online i offline, prostřednictvím akcí, aukcí, plánovaných darů a dalších.

Pokud jde o individuální dary, je nutné zvážit všechny možnosti, protože tvoří obrovskou část financování neziskových organizací. Většinou se jedná o velmi efektivní zdroj financování, zejména pro organizace s velkými marketingovými rozpočty, které mají vysoce atraktivní cíl (např. rakovina).

Hlavní dárci

Velcí dárci dávají často méně, ale jejich dary jsou podstatně vyšší. Ujistěte se, že váš model fundraisingu podporuje klíčové dárce. Co se považuje za „velký dar“, závisí na organizaci. Podívejte se na svůj přehled darů a vyberte největší dar (dary), které jste v minulosti obdrželi. Pro velké a zavedené organizace to může být šestimístná částka, zatímco pro menší neziskové organizace to může být několik tisíc dolarů. Získávání a udržování velkých dárců je trochu jiné než získávání pravidelných dárců.

Chcete-li přilákat velké dárce, zvažte investici do softwaru pro screening filantropie. Pokud je to možné, zvažte jmenování člena týmu, který bude spolupracovat s klíčovými dárci. Abyste získali velký dar, musíte se obvykle zúčastnit mnoha schůzek, pozvat potenciálního dárce do své kanceláře, domluvit schůzku s představenstvem a často posílat příslušné aktuální informace.

Pravidelní dárci

Pravidelní dárci přispívají častěji, ale jejich dary jsou menší. Chcete-li si udržet pravidelné dárce, můžete použít různé techniky získávání a udržení dárců. Mnozí odborníci z neziskových organizací doporučují, abyste pravidelné dárce přeměnili na opakované dárce. To vaší neziskové organizaci zajistí udržitelný příjem a umožní vám plánovat své aktivity.



2. Crowdfunding

Crowdfunding nejlépe funguje u konkrétních kampaní a při vyprávění konkrétních příběhů. Je důležité investovat čas a úsilí do toho, aby vaše online dárcovská stránka zazářila. Ujistěte se, že potenciální dárci se setkají s uživatelsky přívětivými webovými stránkami a že mají s crowdfundingem bezproblémové zkušenosti. Vaše darovací tlačítko by mělo být snadno k nalezení a odkaz na něj by měl být dostupný během několika sekund po načtení darovací stránky. Navrhněte stránku pro dárce tak, aby ladila se zbytkem webu.

Zásadní je také navrhnout darovací stránku, která je přizpůsobená mobilním zařízením a reaguje na ně. Darovací stránku ponechte na jedné stránce. Udržujte je jednoduché a přímočaré, s výzvou k akci v popředí. Používejte výrazné obrázky a nabízejte více možností platby. Crowdfunding se stal populárním díky rozšíření různých online platforem, jako je Whydonate, a využívají ho jak podniky, tak neziskové organizace.

Existuje mnoho různých typů crowdfundingu (crowdfunding založený na odměnách, crowdfunding lidského kapitálu, equity crowdfunding atd.), ale neziskové organizace nejčastěji využívají crowdfunding založený na darech. Chcete-li z crowdfundingu založeného na darech vytěžit co nejvíce, musíte pravidelně zveřejňovat aktualizace, používat přesvědčivé obrázky a videa, nabízet pobídky a sdílet je prostřednictvím e-mailu a sociálních médií. Ujistěte se, že vyprávíte příběh – příběh je to, co pohání crowdfundingovou kampaň.

  • Peer-to-peer fundraising

Peer-to-peer fundraising a získávání sponzorských příspěvků pro neziskové organizace je podkategorií crowdfundingu. Namísto jedné crowdfundingové stránky, na kterou přispívají všichni, si jednotliví fundraiseři v rámci peer-to-peer fundraisingu obvykle zřizují osobní fundraisingovou stránku, na které přijímají dary, které pak přijímá vaše nezisková organizace.

Tato strategie využívá stávající sítě dárců. Vyzývá podporovatele, aby oslovili své vrstevníky, přátele, kolegy a rodinné příslušníky s žádostí o příspěvek a našli sponzory.

Peer-to-peer fundraising je účinný, protože staví na vztazích, využívá již existující dárcovskou základnu a přispívá k sociálnímu důkazu. Publikaci spíše důvěřujeme, pokud ji vytvořil přítel nebo člen rodiny. Dobře funguje také vzájemné získávání finančních prostředků a získávání charitativních sponzorů pro neziskové organizace, protože je exponenciální. Jednotlivé kampaně všech vašich příznivců se rozbíhají a přinášejí vám další dárce.

3. Offline Fundraising

 

  • Dopisy / přímá pošta

Tento offline způsob fundraisingu je stále hojně využíván neziskovými organizacemi, protože je obecně levný, účinný a snadno se při něm hledají sponzoři. Je to výhodné pro menší neziskové organizace nebo neziskové organizace, které působí na místní úrovni. Starší dárci navíc dávají přednost přímé poště (dopisům). Pokud má vaše nezisková organizace starší dárce, je direct mail velmi účinný.

  • Události

Akce jsou již mnoho let účinným nástrojem pro získávání finančních prostředků a sponzorů pro neziskové organizace, protože poskytují prostor pro interakci mezi neziskovou organizací a potenciálními dárci. Události mohou také podpořit vaši online fundraising. Dárci přispívají častěji, pokud mohou uvést své tváře.

  • Door-to-door

Přestože se v průběhu let podomní fundraising kvůli své náročnosti na pracovní sílu snížil, mnoho organizací jej stále využívá při získávání sponzorů pro neziskové organizace.

  • Telefonické žádosti

Telefonické žádosti jsou žádosti o dary podané po telefonu a mohou se pohybovat od několika děkovných telefonátů zaměstnance až po rozsáhlé telemarketingové kampaně. Stejně jako v případě podomního sběru se i tato technika v průběhu let stala nepoužitelnou. online fundraising roste, ale pro některé neziskové organizace může být stále efektivní při hledání sponzorů.



4. Vládní / Soukromé Dotace

Neziskové organizace mohou žádat o granty od vlády a soukromých a veřejných nadací na úrovni obcí a států. Obecně platí, že peníze, které vám byly poskytnuty v rámci grantu, nemusíte vracet. V celosvětovém měřítku musí mít vaše organizace téměř ve všech zemích status charitativní/neziskové organizace, aby mohla získat grant.

Každá grantová organizace má jiné požadavky a mohou záviset také na zemi, ve které je vaše nezisková organizace registrována. Jednou z výhod grantu je, že může podpořit významné projekty a umožnit jim tak rozsáhlý sociální dopad, který by jinak nebyl možný. Nevýhodou je, že to může trvat dlouho. Za prvé, trvá nějakou dobu, než si osvojíte dovednosti pro psaní žádosti o grant, což skutečně vede k vyplacení grantu, a pak může chvíli trvat, než se finanční prostředky objeví.

Kromě toho jsou dotace často vázány na konkrétní podmínky. Tyto podmínky se týkají například toho, jak přesně můžete peníze použít. Mají také specifické požadavky na podávání zpráv, které byste měli před podáním žádosti zvážit. Podmínky se mohou vztahovat také k určitým výstupům nebo výsledkům nebo k dosažení dohodnutých milníků. Granty mohou být pro neziskové organizace velmi atraktivní, ale než o ně požádáte, měli byste si to dobře rozmyslet. Zde je několik věcí, které je třeba zvážit, než se rozhodnete použít granty jako součást modelu získávání finančních prostředků.

Úvahy

  • Můžeme investovat prostředky do psaní přínosných žádostí o granty?

  • Můžeme splnit podmínky dotace?

  • Jsou činnosti, které bychom prováděli, v souladu s naším posláním, cíli a strategií?

  • Lze v činnosti pokračovat i po skončení dotace?

Pro některé organizace jsou granty ideálním zdrojem financování, zatímco pro jiné jsou příliš těžkopádné a omezující. Proto je důležité si nejprve odpovědět na výše uvedené otázky, abyste se ujistili, že grant je pro vaši neziskovou organizaci právě teď nejvhodnější.

Pokud žijete v Nizozemsku, je zde k dispozici vyhledávací online databáze fondů, která vám pomůže najít to, co hledáte.



5. Jak Získat Firemní Sponzorství Pro Neziskové Organizace

Hledání sponzorů a firemních sponzorů může být pro neziskové organizace vynikajícím zdrojem financování. Společnosti jsou obvykle ochotny spolupracovat na projektech, které mají zlepšit jejich filantropickou image nebo pracovat na tom, aby se staly společensky odpovědnějšími organizacemi. Různé společnosti mají různé dárcovské programy, z nichž některé mohou být vhodné i pro vaši organizaci. Pokud vaše společnost plánuje pořádat akce v rámci stávajících kampaní, můžete také začít hledat sponzory pro charitativní akce.

Může existovat určitá neochota spolupracovat se společnostmi a sponzorovat je. Existuje však mnoho sociálně odpovědných společností. Pokud přijímáte dary od těch, kteří jsou v souladu s posláním a hodnotami vaší neziskové organizace, může se jednat o cenný zdroj financování, který lze najít u sponzorů. Sladění hodnot je obzvláště důležité, protože dnešní dárci vyžadují transparentnost a velmi opatrný přístup k tomu, s kým spolupracujete, může pomoci ochránit vaši pověst. Firemní sponzoring obvykle zahrnuje tři hlavní formy:

  • Filantropické – dary bez závazků, podobně jako individuální dary

  • Událost sponzoring – epizodická nebo krátkodobá podpora, hledání sponzorů na základě události.

  • Marketing založený na příčinách – Dlouhodobější tematické zapojení a vyhledávání sponzorů podle zapojení

  • Existují také programy vyrovnávání příspěvků, v jejichž rámci společnosti vyrovnávají příspěvky svých zaměstnanců. Pokud uvažujete o firemním sponzoringu jako o jednom ze zdrojů financování vaší neziskové organizace, nezapomeňte zohlednit režijní náklady. Někdo musí partnerství řídit, zejména pokud plánujete navázat obchodní partnerství a hledání sponzorů je jedním z vašich hlavních zdrojů příjmů.



    6. Členský Poplatek

    Tento zdroj financování neziskových organizací nemusí být vždy vhodný pro každou neziskovou organizaci, ale stojí za to se jím zabývat. Zvažte poslání své neziskové organizace a poté se rozhodněte, zda chcete tento zdroj příjmů využít na členské příspěvky. Tento zdroj financování je obzvláště efektivní, pokud vaše nezisková organizace může svým členům nabídnout exkluzivní programy a/nebo výhody a benefity.

    Podkategorií modelu členství je financování prostřednictvím bývalých příjemců nebo absolventů.. Tento model funguje výjimečně dobře pro nemocnice a univerzity, které u svých bývalých příjemců vytvářejí pocit „návratnosti“, a tak nacházejí sponzory. Tento konkrétní zdroj financování od minulých „příjemců“ funguje, pokud vaše organizace slouží velké komunitě s vysokým obratem. V tomto ohledu je Princetonská univerzita vynikajícím příkladem způsobu, jakým nachází sponzory.

    Univerzita je velmi zdatná v oslovování absolventů s žádostí o dary a má nejvyšší počet absolventů ze všech národních univerzit, kteří darují 59,2 %. v 2008, více než 33,000 vysokoškolák absolventi darovali $43.6 milionů na jejich alma mater. V důsledku úsilí univerzity o získávání finančních prostředků je více než 50 % provozního rozpočtu Princetonu hrazeno z darů a nadačních příjmů.

    Funguje to proto, že dřívější příjemci mají pocit, že od instituce v minulosti získali mnoho výhod, a jsou ochotni poskytnout stejné výhody i ostatním. Dřívější příjemci považují individuální dávky, které obdrželi v minulosti, za vyšší společenské dobro. Než začnete hledat sponzory a rozhodnete se využít členské příspěvky v té či oné formě jako zdroj financování, položte si následující otázky.

    Úvahy

    • Máme programy, které mají věrné příznivce a lidi, kteří chtějí šířit informace?

    • Můžeme investovat do dlouhodobých vztahů s našimi příjemci?

    • Máme kapacitu oslovit příjemce poté, co využijí naše služby?

    • Nabízíme exkluzivní výhody a benefity, které ospravedlňují členský poplatek?


    7. Prodej Výrobků A Služeb

    Dalším zdrojem financování vaší neziskové organizace může být prodej výrobků a/nebo služeb. Můžete například prodávat předměty se svou značkou/logem a generovat tak příjem pro svou organizaci. Obvykle se jedná o trička, tašky, hrnky, sušenky a další výrobky. Například Goodwill Industries je pravděpodobně největší neziskový maloobchodní prodejce. Mnohé neziskové organizace také některé své služby zpoplatňují.

    Například nemocnice vystavují pacientům účty, muzea vybírají vstupné, divadla prodávají vstupenky, společenské organizace vybírají poplatky, vysoké školy požadují školné atd. To může být pro vaši neziskovou organizaci skvělým zdrojem příjmů, ale jako vždy platí, že tento zdroj financování se nemusí vždy týkat každé neziskové organizace. Podle Národní centrum pro charitativní statistiku, v roce 2013 tvořily tyto zdroje příjmů téměř polovinu (47,5 %) celkových příjmů veřejně prospěšných organizací. Čtvrtina příjmů pochází ze státních zakázek na služby.

    Prodej výrobků a služeb se někdy označuje jako „obchod“ nebo „příjem z výdělečné činnosti“. Zde jsou další příklady prodeje produktů a služeb:

    • Prodej vstupenek na akce.

    • Vytváření a prodej publikací.

    • Prodej interních odborných znalostí, např. psaní, školení a konzultace.

    Neziskové organizace mohou prodávat ve většině zemí. Pokud prodej výrobků a služeb tvoří významnou část vašeho rozpočtu, měli byste požádat o odbornou radu. Pokud tyto činnosti nesouvisejí s vaším hlavním účelem, budou mít charitativní organizace daňové a odvodové dopady. Dávejte si pozor na své příjmy a sledujte procento příjmů, které tvoří produkty a služby pro vaši organizaci.


    8. In-Kind Dary

    Sponzoring pro neziskové organizace je velmi důležité téma. Neziskové organizace by tedy měly být vždy otevřené věcným darům. Věcné dary nejsou užitečné pro každou neziskovou organizaci, ale mohou být neocenitelným zdrojem podpory pro neziskové organizace, jako jsou útulky pro zvířata, útulky pro bezdomovce, anonymní útulky nebo organizace humanitární pomoci. Příkladem věcných darů jsou potraviny, oblečení a léky. Pokud je pro váš organizační model vhodné najít sponzory pro věcné příspěvky, mohou vám ušetřit spoustu peněz. Pokud chce například vaše organizace dodávat potraviny a vodu do oblastí postižených přírodními katastrofami, je velmi užitečné, abyste byli zásobováni v naturáliích.

    Je možné, že věcné dary nebudete moci použít přímo pro své programy. V takovém případě je můžete vždy použít pro aukce (v závislosti na typu produktů). Pokud se pro tento způsob rozhodnete, měli byste jasně sdělit (nejlépe na svých webových stránkách), které předměty můžete přijímat a kde se nacházejí vaše sběrná místa – pokud nejsou v kanceláři. Je důležité si uvědomit, že věcné dary nezahrnují pouze potraviny, oblečení a léky. Věcným darem může být také někdo, kdo například zdarma přednese projev nebo uspořádá workshop, nebo někdo, kdo zdarma vytvoří vaše webové stránky.


    Začněte Hledat Sponzory

    Ačkoli se názory na to, co představuje „ideální“ model financování neziskové organizace na cestě za získáním sponzorů pro fundraising, různí, využívání různých zdrojů k dosažení udržitelnosti je obecně dobrým postupem. Obecně se doporučuje, aby neziskové organizace nikdy nedostávaly více než 30 % finančních prostředků z jednoho zdroje. Pokud organizace ztratí 30 % svých příjmů, pravděpodobně ji lze restrukturalizovat, aby přežila.

    Je důležité mít na paměti, že jsme zde uvedli možné zdroje financování, ale rozhodně ne všechny finanční modely nezbytné pro provoz neziskové organizace. Pokud jde o zajištění finančních prostředků pro vaši organizaci, ujistěte se, že máte plán. Ať už se jedná o jednotlivce, nadace, korporace nebo státní financování, investujte do vztahů s dárci a hledejte sponzory. Všechny tyto vztahy vyžadují čas a je třeba je udržovat. Musíte respektovat jakýkoli druh podpory.

    Řešení problémů s příjmy vyžaduje kreativitu, odhodlání a tvrdou práci. Každý zdroj financování má své příležitosti a problémy a každý má samozřejmě své výhody a nevýhody. Ať už si vyberete kteroukoli z nich, všechny vyžadují úsilí, soustředění a investice do hledání sponzorů.

    Další tipy pro neziskové organizace a návod, jak získat sponzory pro sbírku, najdete na našem webu pro neziskové organizace. blog ..


    Pro informaci: https://whydonate.com/cs/blog/hledani-sponzoru/


    Keywords; charitativní organizace, fundraising cz,české neziskové organizace,získávání finančních prostředků,Crowdfunding,crowdfundingovou kampaň,crowdfundingové platformy,fundraising pro neziskové organizace,finanční prostředky


    Advertisements


    Contact this User: 
     
    Your email: *
    Message: *
    Attachment:

    The following file types are not allowed: exe, com, bat, vbs, js, jar, scr, pif
    Maximum file size: 200KB
    Security Code: *

    Enter the code shown above into this textbox




    It is NOT ok to contact this poster with commercial interests.

    116 Visits


    Ad Detail: Jak Získat Sponzory Pro Neziskové Organizace

    You are viewing "Jak Získat Sponzory Pro Neziskové Organizace" classified Ad. This free Ad is placed in Aregua Other category.

    Similar Ads
    Jak Uspořádat Charitativní Módní Přehlídku | WhyDonate
    Jak Získat Sponzory Pro Neziskové Organizace
    Jak Sbírat Peníze Online? Top 10 Fundraisingových Tipů A Příkladů!
    Deal locally to avoid scams and frauds!
    Avoid sending money to unknown persons. Muamat.com is not involved in any transaction between members and take no responsibility of any kind of loss or damage.


    BACK